CULTURA
Va fi filmat un documentar și un desen animat despre istoria poporului moldovenesc!

Anunțul a fost făcut de însuși președintele Republicii Moldova, în cadrul unei ediții speciale pe un post de televiziune.

Șeful statului iarăși a specificat că este susținătorul ideii că statalitatea moldovenească există deja de multe secole și urmează să fie promovată prin intermediul manifestărilor de consolidare a conștiinței naționale, înaintînd inițiative politice, precum și realizînd programe de restabilire a încrederii cetățenilor în propria țară.

 

„Trebuie să începem să promovăm patriotismul din grădiniță, școală și universitate. Trebuie să lucrăm foarte serios. Comuniștii au omis acest lucru, avînd toată puterea în anii 2001-2009. Aceasta a fost cea mai mare greșeală. Deoarece copiii care au ieșit cu pietre pe 7 aprilie sînt rezultatul acestei greșeli”, a declarat Dodon.

Pe lîngă aceasta, președintele RM iarăși a menționat că pentru el este extrem de important să reîntoarcă încrederea și mîndria pentru faptul că noi sîntem cetățeni ai Republicii Moldova, să restabilească încrederea în țara noastră.

„Vom continua să muncim. Pînă în noiembrie vom prezenta un documentar foarte serios despre istoria Moldovei în trei epizoade. Vă promit tuturor că voi organiza o proiecție publică în casele de cultură din toate raioanele țării. După aceasta vom filma și un desen animat despre istoria Moldovei și pentru copii”, a conchis Igor Dodon.

Sursa: actualitati.md

Autor

Patriotism

Portal analitic-informational

Articole asemanatoare