CULTURA
Primăriile din țară vor primi drapelul istoric a lui Ștefan cel Mare

n contextul marcării la 27 aprilie a Zilei Drapelului de Stat, șeful statului

 

va transmite fiecărei primării din țară cîte un drapel de stat, dar și drapelul istoric al lui Ștefan cel Mare și Sfînt.

 

Primele drapele vor fi propuse celor 300 de localități care au semnat declarații pentru menținerea statalității și independenței Republicii Moldova. Ulterior, drapelul istoric celelalte localități ale țării.va fi repartizat în

„Drapelele istorice, în calitate de simboluri naționale, își găsesc reglementarea în legislația mai multor state, cum ar fi: Lituania, Bulgaria, Croația, Finlanda, Grecia, Letonia etc. Reiterez că această inițiativă nu are intenția de a schimba Drapelul de Stat al Republicii Moldova, ci doar de a recunoaște drapelul nostru istoric, fiindcă el este parte a istoriei Moldovei, care, pînă la urmă, nu ne lasă să uităm de rădăcinile moldovenilor”, a declarat Igor Dodon.

Recent, Comisia Națională de Heraldică de pe lîngă președinte a aprobat conferirea statutului legal de simbol național istoric al Republicii Moldova drapelului purtat de Ștefan cel Mare în ziua de 12 septembrie 1485. Totodată, Igor Dodon a înaintat o inițiativă legislativă pentru completarea Legii privind Drapelul de Stat al Republicii Moldova.

Potrivit lui Dodon, această inițiativă urmărește să sporească interesul societății față de istoria și cultura Moldovei, să contribuie la cultivarea spiritului patriotic al cetățenilor și la consolidarea statalității.

Autor

Patriotism

Portal analitic-informational

Articole asemanatoare