SOCIAL
Moldovenii din peninsula Crimeea

Moldovenii pe Peninsula Crimeea – 2014

Poporul moldovenesc și limba a fost, este și va fi!

Moldovenii sînt un popor care-și apără dreptul la existență timp de aproape șapte secole, în ciuda pretențiilor agresive ale celor mai influente imperii ale Continentului European. Moldovenii au trebuit să-și apere nu odată pămîntul său de cele mai diverse amenințări cu armele în mîini. Iar acum, după ce și-a cîștigat independența, amenințările militare au cedat locul armatei propagandistice a falsificatorilor, al căror scop este să submineze suveranitatea Moldovei.

Iar acest lucru se face, în ciuda faptului că națiunea moldovenească locuiește de secole pe Continentul European (există mii de mențiuni în diverse surse și țări diferite despre națiunea moldovenească și limba moldovenească), în ciuda faptului că în toate țările lumii, cu excepția uneia, în Recensămîntul populaţiei moldovenii și limba moldovenească sînt menționați, ținînd cont de existența unor astfel de așezări și de faptul că moldovenii locuiesc în țara respectivă.

Pentru a dovedi absurditatea poziției unei țări, este suficient să atrageţi atenția asupra Peninsulei Crimeea, care a trecut de multe ori de la o putere la alta. În pofida numărului mic de moldoveni, care locuiesc pe acest teritoriu, uitîndu-ne la datele oficiale ale Recensămîntului în perioada Imperiului Rus, Uniunii Sovietice, Ucrainei și Federației Ruse, putem urmări evoluția prezenței pe peninsulă a moldovenilor şi ai posesorilor limbii moldoveneşti. În ciuda reducerii numărului de moldoveni pe Peninsula Crimeea, există date despre acest popor în ultimul Recensămînt al populației din anul 2014. Astfel, în ciuda schimbării puterii, este posibilă urmărirea prezenței moldovenilor și a limbii moldovenești pe acest pămînt.

Autor

Patriotism

Portal analitic-informational

Articole asemanatoare