EXTERNE
Moldova și Ungaria…își întăresc relațiile de prietenie.

Președintele Republicii Moldova și președintele Ungariei, au avut o  astăzi întrevedere la parlamentul de la Budapesta, spune Președintele Moldovei într-o postare pe o rețea de socializare :

„Am avut o întrevedere foarte bună cu prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban.

Am abordat multe chestiuni legate de dezvoltarea relațiilor comercial-economice dintre țările noastre, accentuînd existența unui potențial nevalorificat în acest sens.

Am menționat că unul dintre cele mai importante obiective ale mele în mandatul de președinte este pastrarea si consolidarea statalității Republicii Moldova și mizez pe suportul Ungariei în acest sens.

De asemenea, am salutat poziția dlui Orban în ceea ce ține de limitarea migratiei în țara sa.

Am încurajat companiile maghiare să participe activ în activitatea Zonelor Economice Libere şi Parcurilor Industriale din Republica Moldova, care oferă condiţii atractive pentru investitori străini. De asemenea, am indicat asupra oportunității de participare a investitorilor maghiari în realizarea proiectelor de asistență tehnică în domeniul economic. Am relatat despre posibilitatea stabilirii unui parteneriat eficient în astfel de domenii cum ar fi sectorul agricol, managementul apelor, transport (în special căile ferate), etc.

Am salutat deschiderea prin intermediul Băncii Maghinare de Export-Import (Eximbank), a liniei de creditare în valoare de 61,53 mil. euro pentru agenții economici din Republica Moldova, care au proiecte comune cu parteneri din această țară. Totodată, am exprimat interesul pentru experiența Ungariei în domeniul promovării exportului și atragerii investițiilor, precum și structura funcțională a instituțiilor implicate în domeniul vizat.

Menționez că în Republica Moldova activează 56 întreprinderi cu capital maghiar, investițiile însumînd cca 100 mln lei.”

Astfel Republica Moldova își consolidează relațiile cu partenerii din regiune, și devine tot mai respectată la nivel local. Redacția Patriotism Moldova spera și ea la dezvoltarea relațiilor bune cu toți vecinii din regiune și nu numai.

Autor

Patriotism

Portal analitic-informational

Articole asemanatoare