O troita sculptata de lemn deasupra satului Breb, judetul Maramures, duminica 26 decembrie 2010. DAN HORIA TAUTAN / MEDIAFAX FOTO

La „Porțile Orașului”, de la intrarea în municipiul Chișinău, se va înălța o nouă Troiță din metal la inițiativa și cu sprijinul Asociaţiei Obştești „ORTHODOX-ART”. Monumentul a primit deja binecuvîntarea mitropolituluiu.

În acest sens, la Reședința mitropolitană din capitală, parohul Bisericii de Lemn din Chișinău și Președintele Asociaţiei Obştești, Sergiu Curnic i-au prezentat Mitropolitului Vladimir proiectul noului monument creștin „care va străjui orașul nostru și-i va îndemna pe toți trecătorii să se închine, asociindu-l cu Sfînta Treime, căci privirea unei troițe este urmată de însemnarea cu semnul Sfintei Cruci și închinarea la Cele Trei Persoane ale Preasfintei Treimi”.

Mitropolitul Vladimir a binecuvîntat demararea construcției ce va „schimba la față” una din intrările principale ale capitalei, exprimîndu-și speranța că aceasta va fi o mostră de spiritualitate și un monumet important pentru viața credincioșilor din municipiu.

sursa: moldovenii.md

Autor

Patriotism

Portal analitic-informational

Articole asemanatoare