DIVERSE
Istoria Adevarată vs Istoria Romînilor!

În prezentul articol, vă vom prezenta adevarata istorie a Moldovei de dupa anexare „Unire” din 1918. Dar nu înainte sa vă dezvăluim falsificarea care are loc în prezent, în toate liceiele din R.Moldova. Carţile de istoria a românilor cu coperta ţăranilor care au iesit la miting pentru a proclama unirea, cu drapelele în culorile steagului Romanesc.

Această imagine este falsificată:

Falsificarea imaginii de pe cartile de istorie

 Este vorba de o fotografie realizată la Alba Iulia, de renumitul fotograf ardelean Samoilă Mârza, care a trăit între anii 1886-1967. În poza originală surprinsă de Samoilă Mârza, de la Adunarea Naţională, apar românii cu steagurile Transilvaniei. Steagul Transilvaniei era albastru-roşu-galben, pe făşii orizontale.
Drapelul Transilvaniei Drapelul Adevarat cu care au iesit ţăranii la Protest.

 După unirea din 1918 cu România, ardealul rămâne timp de un an şi jumătate, autonom în cadrul statului român, fiind condusă de un Consiliu Dirigent, având acest drapel. În timpul comunismului, imaginile surprise de Samoilă Mârza au fost falsificate grosolan. Astfel că în 1968, apare pe coperta revistei Magazin Istoric, poza în care au fost schimbate ordinea culorilor în albastru-galben-roşu.

Aşa dar, în ianuarie 1918, în primele zile de ocupaţie romînească, călăii romîni au împuşcat 45 ţărani – delegaţi ai al treilea congres ţărănesc din Basarabia ce a avut loc la Chişinău. Urmează arestul a 58 de membri ai Sfatului Ţării care se opuneau anexării Basarabiei la România. Cinci dintre ei au fost împuşcaţi.
În locul lor au fost numiţi susţinători ai autorităţilor române. Decizia privind unirea cu Romania a fost adoptată sub ţevile mitralierelor – dar chiar necătînd la aceasta aproape jumătate de delegaţi – 47% – au votat împotriva anexării. Nu ma opresc in detalii la acest eveniment deoarece a fost déjà descris intr-un şir de articole de pe forum.
Urmează, răscoala de la Hotin – la 1 februarie 1919, în cadrul înnăbuşirii răscoalei de către trupele romîne de ocupaţie cu focul artileriei au fost ruinate 22 de sate, fără anchetă şi judecată au fost executaţi 500 de ţărani şi locuitori ai oraşelor, inclusiv 165 de feroviari ai staţiei Ocniţa. Total în timpul înnăbuşirii răscoalei au fost ucişi 11.000 de persoane. Peste 50.000 de persoane s-au refugiat pe malul stâng al Nistrului. Să mai zică cineva că nu Romania a creat Transnistria.
27 mai 1919, răscoala împotriva ocupanţilor din Bender – în cadrul înnăbuşirii au fost împuşcaţi 150 de participanţi la răscola, dintre care 19 persoane în urma – “procesului 108″, ce a avut loc la Chisinau. Feroviarii din Bender au fost împuşcaţi fără anchetă şi proces de judecată. În cadrul înnăbuşirii răscoalei, valahii au implicat şi trupele coloniale franceze, compuse din algerieni (zouaves), care deseori erau folosiţi în opeaţiuni de masacrare.
Septembrie 1924 – în timpul înnăbuşirii revoltei de la Tatarbunar în partea de sud a Basarabiei (în prezent – regiunea Odesa, Ucraina), au fost omorîţi 3000 de participanţi. După înnăbuşirea revoltei, autorităţile române au iniţiat aşa-numitul “proces 500”, care era destinat să dovedească faptul că revolta a fost ” iniţiată de Moscova”. În apărarea celor arestati s-au ridicat personalităţi notorii din rîndul intelectualităţii europene – Henri Barbusse, Romain Rolland, Albert Einstein, Theodore Dreiser, Bernard Shaw, Louis Aragon, Thomas Mann şi mulţi alţii.
Cunoscutul antifascist din Romania, Scarlat Callimachi, scria despre ceia ce se petrece în Basarabia în felul următor “ Basarabia echivalata cu provinciile regale romîne este privită de către oligarhia conducătoare ca o colonie în care locuiec aborigeni de cea mai inferioară rasă, fapt din care rezultă necesitatea aplicării metodelor coloniale de guvernare”.
Puterea de stat în provincie este exercitată de către guvernanţi numiţi de rege, investiţi cu împuterniciri extraordinare.Cu aceleaşi împuterniciri era investit şi comandantul forţelor de ocupaţie româneşti din provincie.
În Basarabia ocupată domnea un regim de fărădelegi strigător la cer, o ignorare a drepturilor fundamentale ale omului de o proporţie nemaivăzută, mai ales în satele moldoveneşti.
În martie 1932, într-un articol publicat în ziarul francez L’Humanité, se scria, că: “Jandarmul – este adevăratul stăpîn al satului. Jandarmul poate aresta ţăranul chiar în cîmp, să-l bată şi să-l arunce în închisoare”.
Numai în primii 7 ani de ocupaţie română a Basarabiei au fost ucişi 32 de mii de civili, de la foamete şi boli au murit aproximativ 200 de mii de oameni. În timpul ocupaţiei au fost supuşi torturii 207 mii de locuitori ai Basarabiei, sau unul din zece locuitori.

Autor

Patriotism

Portal analitic-informational

Articole asemanatoare