SPORT
Echipa Moldovei la jocurile Olimpice de la Rio

La Rio de Janeiro a început ediţia 31 a  Jocurilor Olimpice. La competiţii  vor participa circa unsprezece mii de sportivi din 207 de țări.

Moldova va fi reprezentată de 23 de sportivi.
Aici puteţi vedea lista echipei olimpice a Moldovei:

Moldoveanca arcaşă Alexandra Mîrka, a participat prima din echipă  la Jocurile Olimpice din Rio  În competiția preliminară, sportiva moldoveancă sa clasat pe locul 27, câștigând 636 de puncte.

Alexandra mirca

 

În 2014, canoistul moldovean Serghei Tarnovski a câștigat două medalii de aur și trei medalii de argint la campionatele mondiale și europene pentru juniori și a câștigat Jocurile Olimpice pentru tineret în Nanjing. De asemenea, sportivul a câștigat medalia de bronz la Campionatele Mondiale de la Milano. Tarnowski este recunoscut ca cel mai bun sportiv al Moldovei în 2015!
Serghei tarnowski
În 2015, moldoveanul Oleg Tarnovski  la proba de canotaj a câștigat medalia de argint la 500 de metri canotaj la campionatul mondial, care a avut loc la Milano.
Oleg tarnovski
Judoistul  moldovean Valeriu Duminică se află pe locul  38  în clasamentul mondial în categoria de greutate de până la 81 kg. În 2016, sportivul a acumulat două victorii la turneul internațional de judo Grand Prix-ul din Turcia.
Valeriu Duminica
La Jocurile Europene de la Baku atleta Natalia Stratulat a câștigat primul loc în la proba de aruncare a discului. Ea a obținut rezultatul de 55.08 metri.
Natalia stratulat
Zalina Marghieva la proba de aruncare  ciocanului a devenit Campion mondial în rândul tinerilor, câștigătore de patru ori a Cuplor  Europene, campioana la Universiada Mondială de vară (2011). Finalistă la Campionatului European, Jocurile Mondiale și Olimpice. În 2015, ea a câștigat campionatul țărilor balcanice de unde a adus echipei  Moldovei cinci medalii – un aur, doua de argint și două de bronz!
Zalina Margieva49EC6195-8E2E-620D-AE99-4BCFD6C770C2
Dimitriana Surdu – medaliată cu bronz la Jocurile Balcanice la aruncarea de nucleu.
Dimitriana surdujpgDimitriana
La vârstă de 35 de ani locuitorul oraşului Tiraspol,  maestru al sportului în triplu salt Vladimir Letnikov va participa la a treia Olimpiada în componenţa echipei naționale a Moldovei. Letnikov a fost membru a naţionalei  la  Jocurile  de la Atena și Beijing.
Letnikov
Sergey Margiev – aruncător de ciocan , cîștigător al Campionatului European printre juniori (2011). A participat  la Jocurile Olimpice din 2012 de la Londra.
Marghiev 2
La Maraton sportivul  Prodius Roman  este primul sportiv moldovean care a reușit să câștige un bilet la Jocurile Olimpice din 2016. Permisul a fost câștigat la maratonul de la Viena. Prodius a fost printre cei 42 de mii de participanți. Sportivul  a reprezentat țara noastră la Jocurile Olimpice de la Londra 2012 și în Baku-2015.
Prodius
Ivan Emelianov pentru a patra oară  participa la Jocurile Olimpice. Atletul la vârstă de 38 de ani, a câștigat dreptul de a reprezenta ţara  la Rio de Janeiro îndeplinind  standardul olimpic la turneul național de la Chișinău.

Emilianov
Atleta Lilia Fisicovici   a câștigat biletul  la Rio pentru clasarea pe locul doi la  maratonul  din Varșovia cu un timp de 2 ore 35 minute 12 secunde.
Lilia fisicovici
 Moldoveanul Nicolae Ceban  a fost  purtătorul drapelului naţionl al Republicii  la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro. Luptătorul moldovean a concurat şi la Jocurile Olimpice de la Beijing și Londra. Ceban este, de asemenea medaliat cu bronz la seriea de turnee Grand Prix” la Baku, precum și cu medalia de bronz la proba de lupte libere în 2011 Campionatul European, şi finalist la Universiada Mondială 2012.
1155472
Moldoveanul Eugen Nedialco luptator la categoria  lupte libere este recunoscut ca fiind unul dintre cei mai puternici luptători din lume. Acest lucru a fost publicat  pe site-ul  organizației World Wrestling Unite. Nedialco este inclus în top douăzeci dintre cei mai puternici atleți din lume.
Nedialco
În categoria femenina Moldova este reprezentată de luptatoarea Mariana Cherdivară-Eşanu care a ajuns la jocurile olimpice dupa turneul din Serbia.
Mariana Eşanu
Înotătorul moldovean Alex Sankov a cîştigat locul la Jocurile Olimpice după turneul internațional de la Praga,unde  a arătat rezultatul de 15 minute și 38 secunde, la o distanță de 1500 m  freestyle. Acest lucru ia permis să urce pe a doua treaptă a podiumului.
Alex
Sportiva Tatiana Chişca a dobînditlocul său la jocurile olimpice  înotînd distanţa de 100 m  în  timp de 1: 09.47  stabilind un record național în disciplina la turneul din Romînia.
Tatiana Chiţca
Halterofilul Alexandru Şpac a intrat în top zece la Campionatele Europene.  Moldoveanul a luat locul 9 în categoria de greutate de 77 kg dar arîtind un rezultat destul de bun pentru a primi un loc la Jocurile Olimpice .
Şpac
La vârstă de 25 de ani, halterofilul Serghei Cechiirov la fel sa calificat la Jocurile Olimpice . El va concura în categoria de greutate 69 kg. Fiind medaliat la campionatele europene din anii trecuţi.
Cechir
În categoria femenina suntem reprezentaţi de halterofila  Natalia Prişepa.  În luna aprilie, Natalia a câștigat trei medalii de bronz la Campionatele Europene din categoria de greutate de până la 75 kg. Cu toate acestea atleta în virstă de  26 de  ani a aflat cu doar o săptămînă înaintea jocurilor ca i-a fost acordat un loc în echipa naţională.
Natalia prişepa
 Aaron Cook este sportivul moldovan care va evolua la proba taekwondo. Aaron a primit cetățenia moldovenească în Martie anul trecut, este una dintre speranțele echipei naționale. Atletul sa clasat pe locul al doilea în competiția World Grand Prix Final și astfel şi-a asigurat un loc la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. În cazul victoriei lui Aaron la Jocurile Olimpice el a promis că va îvăţa să cânte imnul Moldovei.
Aaron
Şi în sfîrşit vedeta tenisului moldovenesc  Radu Albot prima dată va participa la Jocurile Olimpice . Albot a primit  invitația personală de la Federației Internaționale de Tenis pentru a participa la Jocurile Olimpice de la Rio.
Albot
Sperăm ca echipa noastră va avea succese şi va evolua cu demnitate la a 31 ediţie a jocurilor olimpice.

Sursa: kp.md

Tradus : patriotism.md

Autor

Patriotism

Portal analitic-informational

Articole asemanatoare