CULTURA
Conferință moldovenească la Cernăuți !

Pe 5 mai 2018, în orașul Noua Suliță, regiunea Cernăuți, a avut loc conferinta cu genericul „Rolul lui Ștefan cel Mare și Sfînt în consolidarea statului moldovenesc”.
Aceasta manifestare , organizata impreuna cu Comunitatea Moldovenilor din Ucraina, cu participarea activa a dlor D.Roibu, Iu.Stadniciuc, S. Reabco, a fost prima acțiune consacrată „Anului Ștefan cel Mare și Sfînt, Domnitor al Moldovei”, desfășurată peste hotarele Republicii Moldova.

În cadrul lecției publice s-a menționat rolul gloriosului domnitor Ștefan cel Mare in calitate de conducator- reformator si consolidator al statalitatii moldovenesti, talentat strateg militar, iscusit diplomat, protector al culturii si identitatii crestine, promotor al istoriei si cronografiei moldovenesti, aparator glorios al independentei Moldovei. De asemenea, a fost menționat rolul si locul Moldovei la acea perioadă în sistemul relațiilor internaționale, diplomatia pragmatica multivectoriala, promovata de domnul moldovean in relatiile cu tarile din Estul si Vestul continentul european.

 

Autor

Patriotism

Portal analitic-informational

Articole asemanatoare